Teknoloji Haberleri

E Devlet Şifresi Nasıl Alınır? 2022 E Devlet Şifresi Alma Yöntemleri

E devlet hizmetlerinden faydalanmak için aktif olarak şifrenizin olması gerekiyor. E devlet üzerinden devletin pek çok koluna dair işlemleri yapabilirsiniz. E devlet şifresinin nasıl alınacağını bu yazımızda sizlere detaylı olarak anlatmak istiyoruz. Bu yöntemlerle birlikte kolaylıkla sisteme giriş yapabilir ve en azından popüler hizmetlere de göz atabilirsiniz.

2008 senesinde aktif olan ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının kullanımına sunulan E devlet sistemi, özellikle resmi ismiyle ön plana çıkıyor ve çok kişinin ilgisini çekiyor. Bu yüzden de E Devlet nasıl kullanılır gibi sorular çok soruluyor. Hala da aktif olarak bu sistemi kullanmayan pek çok kişi var. Araştırmalarını da bu yüzden yineliyorlar sürekli. Bu yazımızda da sizlere dair geniş çaplı bir hizmet sunmuş oluyoruz.

Daha önce bir şekilde e devlet şifresi almadıysanız şayet, aşağıda bu konuda nasıl şifre alacağınıza dair bir bilgi sunmak istiyoruz. Ödemeniz gereken ücret ve diğer detaylar için tek bir tıklama yeterli olacaktır. İşte sizin için e devlet şifre bilgileri. Bu konuya yapılacak olan bütün güncellemeleri sitemiz üzerinde de sizlere sunmaya devam edeceğiz.

E devlet şifresi nasıl alınır 2022 yeni yöntem

e devlet şifresi
e devlet şifresi

E devlet kapısı üzerinden şifre almak için yapmanız gereken işlemler aslında zor değil. Bu konuda yapılacak olan ilk işlem T.C vatandaşı olmanız oluyor. Zaten bu konuda hepimiz hazırız. Bunun yanında da 15 yaşını doldurmuş olmanız gerekiyor. 15 yaşını doldurmuş olan herkes rahatlıkla T.C kimliği ile giderek e devlet şifresi alabilir. Kimlik kartı gibi konular için yapılacak olan işlemleri rahatlıkla tercih edebilir ve ön plana çıkarabilirsiniz. Bu yüzden detaylı bir çalışma ile ön plana çıkardığımız her seçeneği tek bir tıklama ile inceleyebilirsiniz.

Üzerinde kimlik numaranız ve fotoğrafınız bulunan kimlik kartı ile beraber PTT merkez müdürlüklerine ya da size en yakın yetkili PTT şubesine, e-Devlet şifresi almak için başvurabilirsiniz. e-Devlet şifresi almak yüksek güvenlik seviyesi gerektiren bir işlem olduğu için şifre işleminde yalnızca şahsi başvurular kabul ediliyor.

Şahsi başvuru yapamıyor iseniz şayet, e devlet için mahkeme kararı ile yasal varis edilmiş kişiler bu işlemden faydalanabiliyor. Yurt dışında ikamet eden T.C vatandaşları ise bulundukları bölgenin konsolosluğundan bu şifreleri alabiliyorlar. İlk şifreler için vatandaşlardan 2 TL ücret alınıyor. Tabi şifreyi kaybederseniz ya da yeniden almak isterseniz bu sefer de 4 TL ücret ödeniyor. e-Devlet için özel olarak kullanacağınız bir şifre istemiyorsanız e-Devlet sistemine girmek için kullanabileceğiniz farklı yollar da var. İnternet bankacılığı kullanıyorsanız, elektronik ya da mobil imzanız varsa ayrıca bir e-Devlet şifresi almadan, bu bilgilerinizle giriş yapabilir ve dilerseniz kendi şifrenizi oluşturabilirsiniz.

 

E devlet şifresi alma yöntemleri nedir?

e devlet şifresi
e devlet şifresi
  • Bunun için öncelikle 15 yaşında olmanız gerekiyor. T.C vatandaşı iseniz rahatlıkla alabilirsiniz.
  • PTT’ye gitmeden şifre alabilir misiniz sorusuna evet diyelim. İnternet bankacılığı ya da mobil imzanız var ise bunu halledebilirsiniz. Ama yok ise PTT’ye gitmeniz gerekiyor.
  • E devlet şifre ücreti 2 TL iken şifre yenileme ücreti de 4 TL olarak karşımıza çıkıyor.

Bu hizmetler ile birlikte PTT üzerinden alacağınız e devlet şifresi sayesinde kolaylıkla çözümlere ulaşabilir ve yenilikleri yakından takip edebilirsiniz. Bu konuda alınacak olan popüler hizmetleri de derlemekte fayda var. Genellikle en çok kullanılan hizmetler arasında sgk hizmet dökümü nasıl alınır sorusu yer alıyor. Bunun yanında miras sorgulama hizmeti, emeklilik yaş sorgulama hizmeti, soy ağacı sorgulama hizmeti, e nabız hizmeti, sürücü belgesi başvurusu hizmeti, pasaport başvuru durumu hizmeti, IMEI numarası hizmeti, uçuş bilgileri sorgulama hizmeti, ptt gönderi takipi, RTÜK şikayet hizmeti gibi pek çok hizmete ulaşabilirsiniz.

Bununla birlikte askerlik bilgisi, tecil işlemleri ve diğer bütün işlemler için tek bir tıklama yeterli olacaktır. E devlet üzerinde yapılacak olan bu tarz işlemler için tek bir tıklama yöntemine ulaşabilir ve farklı fırsatları kullanmaya başlayabilirsiniz. Ayrıcalıkların ve diğer bütün seçeneklerin ön plana çıkarıldığı günümüzde online hizmetlerin nimetinden faydalanmak hepimizin tercihi arasında yer alıyor. Daha detaylı, daha etkili ve yoğun bir hizmet için sitemizi takip etmeye devam edin.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu