Teknoloji Haberleri

Uzun Saatler PC’dUzun Saatler PC’de Kahve İle Çalışanlara Müjde! Düzenli Kahve İçmek Ömrü Uzatıyor!e Kahve İle Çalışanlara Müjde! Düzenli Kahve İçmek Ömrü Uzatıyor!

Düzenli kahve tüketmekle ilgili uzun süredir yapılan bir çalışma ve araştırma vardı. Günümüzde bu süreçlere dair çok fazla seçenek ve beklenti ön plana çıkarılıyor ve her türlü yaklaşımı da aynı seviyelerde kullanabliyoruz. 10 yıllık bir çalışmanın verilerini paylaşan bilim insanları, sağlıklı ve uzun bir yaşam için kahve içmenin büyük bir önem taşıyabileceğini bir kez daha orta koydu. Peki, bunun gerçekleşmesi için günde kaç bardak kahve tüketmemiz gerekiyor? Bu konuda yaptığımız çalışmalar aslında bizlere de büyük bir yenilik ve öneri üzerinde duruyor. Hem geleneksel çalışmalar hem de yapısal farklılıklar olarak baktığımız zaman tüketim kültürüne dair çok fazla şeyin bir arada olduğunu görüyoruz ve kahve içmenin insan için önemli derecede büyüdüğünü fark ediyoruz.

Dünya üzerinde milyonlarca insanın her gün tükettiği içeceklerden birisi kahve. Çay gibi bölgesel değil. Hemen hemen herkes kahveyi biliyor ve ne olduğunun farkında olarak tüketiyor. Güne başlarken, gün ortasında veya gecenin bir yarısında içtiğimiz kahveler çoğumuzun vazgeçilmezi hâline  gelmiş durumda. Ancak hayatımızdaki birçok şeyde olduğu gibi kahve tüketiminde de belli sınırlara uymak gerekiyor. Bu araştırmalar, acı kahve içmenin psikopatlıkla ilişkili olduğunu, kahve tüketmenin rahim kanseri riskini azaltabileceğini ve 6 bardaktan fazla içmenin bunamaya yol açabileceğini göstermişti. Yani anlayacağınız kahve, bazı olumlu ve olumsuz sonuçlar doğurabiliyor. Peki, sağlıklı bir yaşam için günde ne kadar kahve tüketmemiz gerekiyor?

Ortalama 3 bardak kahve yaşam süresini uzatıyor!

kahve
kahve

Amerikan kardiyoloji derneği tarafından yapılan araştırmalara göre günde ne kadar kahve tüketilmesi gerektiğini ortaya koyuyor. Uzmanlara göre günde 2 ya da 3 bardak kahve içmek, kalp hastalıkları riskini düşürmek için oldukça önemli bir seçenek yaratıyor. Aynı zamanda daha sağlıklı bir yaşama da merhaba demiş oluyorsunuz. Bu sonuçlara hem kardiyovasküler hastalığı olanlar hem de olmayanlar için geçerli olduğunu belirten uzmanlar, kahve içmenin kalbi koruduğunu da sözlerine ekliyor.

 

Araştırmacılardan M. Kistler de bununla ilgili açıklamalarında sağlıklı bir yaşam için kahvenin önemli olduğuna dikkat çekti: “Kahvenin kalp atış hızını artırabilmesi, insanların endişelenmesine ve kahvenin bazı kalp sorunlarına yol açabileceğinden korkmasına neden oluyor. Ancak verilerimiz, günlük kahve alımının aksatılmamasını, hem sağlıklı hem de kalp hastalığına sahip kişilerin kahve içmeyi diyetlerine eklemesi gerektiğini gösteriyor.”

 

Ölümlerin riski düşüyor!

kahve
kahve

Kahve tüketimi özellikle kalp kaynaklı ölümlerin riskini düşürüyor ve bu durum hepimiz için farklı bir yaklaşımı da beraberinde getiriyor. Kistler ve ekibi, 10 yıl boyunca takip edilen yarım milyondan fazla insanın sağlık verilerini günlük kahve içme miktarına göre inceledi ve bu sonuçlara ulaştı. İlk çalışmada kalp hastalığı olmayan 300 binden fazla insanı inceleyen araştırmacılar, kahvenin felç veya kardiyovasküler hastalıklar üzerinde herhangi bir etkisinin olup olmadığına baktı.

 

Hem kadın hem erkeklerden oluşan ve 57 yaş ortalamasının bulunduğu çalışmada, günde iki üç fincan kahve içmenin kalple alakalı ölümlerde %10 ila %15 arasında düşüşe yol açtığı görüldü. Ayrıca felçle ilgili ölüm riskinin de günde bir fincan kahve içen inanlarda en düşük olduğu gözlemlendi. Kalp ritmi sorunları ile ilgili verilere de göz gezdiren uzmanlar, iki veya üç fincan içenlerin bu konuda daha az veya daha çok içenlerden daha güvenli olduğunu ortaya çıkardı.

Bu yüzden şayet kahve ile aranız iyiyse bu konuda bir düzenleme yapmak da önemli. Yani günde 3 bardağı geçmemek gerekiyor. Zira bu konuda yapılan çalışmalar fazla kahvenin de kişiler için bir problem olabileceğini gösteriyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu