Teknoloji Haberleri

Oem Ürün Nedir? Neden Daha Ucuz Fiyatı Olur?

Orijinal ürün üreticisi olarak da dilimize çevirebileceğimiz OEM ürünler, özellikle her gün sektörde denk geldiğimiz ürünlerden oluşuyor. BU ürünlerin kendine has bir tarzı ve yapısı da bulunuyor elbette. Bu yüzden ürünlerle ilgili olarak sektörel farklı yapılardaki ürünlere yakından göz atabiliriz. OEM ürün konusunda kalite olarak normal ürünlerle hiçbir fark yok. Hatta mağazadan alınan ürünle OEM ürün arasındaki hiçbir fark olmaması, bu ürünlerin kalite yapısına dair de beklentileri ortaya çıkarıyor. Bu ürünlerin kendi içinde değişken bir dilde büyümesi, karşımıza farklı noktalarda yeni seçeneklerin çıkması farklı bir dilde de hizmet görebileceğimizi bizlere gösteriyor diyebiliriz.

Normal mağazalarda satışa sunulan teknolojik ürünlere ek olarak, Oem ürünlerin de kendine has bir yapısı olduğunu söylemek istiyoruz. Bu yüzden de ziyadesiyle tercih edildiğini bilmenizi isteriz. OEM ürün satın almak isteyenler için farklı şartlar görünse de aslında durum tamamen aynı şekilde ilerliyor ve bu da herkesin beklentisiyle doğrudan ilgili oluyor. İsterseniz gelin kelime anlamıyla bütün ürün seçeneklerine göz atalım!

OEM ürün nedir?

Oem ürün orijinal ürün üreticisi olarak ön plana çıkan bir üründür. En temel örneklerinden biri ise otomobil üreticisi ve otomobil parçası arasındaki ilişki gibidir. OEM hemen her alanda kullanılmaktadır. Örneğin Ford marka bir araba aldığınızı düşünelim. Aldığınız Ford burada OEM iken aldığınız arabanın içinde bulunan Sony DVD oynatıcı ise Sony OEM ürünü olarak adlandırılır. Geleneksel olarak baktığımız zaman oem ürünler işletmeler için önemli bir rol oynuyor. Doğrudan tüketici ile de buluşabilen bu ürünler, yukarıda verilen örnekle yola çıkılarak anlaşılabilir. Oem ürünlerde donanım kalitesine dair bazı beklentiler ve çalışmalar yapılır. Bu yüzden de herkesin kendine göre bir tercihi ve beklentisi olmak zorundadır. Bu yüzden ürünlerin kaliteli olup olmadığını anlamak için kişisel beklentileri de aynı seviyelerde görebilir ve incelemeye başlayabiliriz. Daha rahat, daha etkili ve hızlı bir çalışma ile büyüyen, organize edilen ve ihtiyaçlarımıza çözüm üreten OEM ürünler, kişisel olarak daha etkili bir dilde ilerlemeye çalışmaktadır. Bu yüzden de herkes için değişken bir dilde ilerlemektedir.

OEM ürünler sorunlu mu yoksa kaliteli mi?

Belki de en yaygın donanım kategorisi OEM ürün kategorisidir. Bu ürünler perakende olarak satılan ürünlerle tamamen aynıdır. Sabit sürücülerden tutun da optiklere varıncaya kadar geniş bir alana yayılan bu ürünler, kendine has bir stilde ilerlediği için de çözümleri oldukça hızlı bir şekilde ön plana çıkarmaktadır. Tamamen yasal olarak satışa sunulan OEM ürünler, herkesin isteklerine bir çözüm üretecek ve bu sayede çok fazla kişiyle iletişime geçmiş olacaksınız. Daha rahat, daha etkili ve hızlı bir çalışma ile büyüyen bu beklentiler için tek bir tıklama yeterli olacaktır. OEM yazılımları da normal yazılımlar gibi olmaktadır. Bunu da merak edenler için açıklamak isteriz.

OEM yazılımların güvenli olup olmadığını anlamak kolaydır. Yazılım kategorisi içinde en bilindik OEM ürünleri şüphesiz ki Windows oluyor. Genellikle kendi bilgisayarını toplayan pek çok kişinin anlayacağı bu yazılım seçeneklerinde OEM yazılım ürünler yasal olarak kullanabilirsiniz. OEM yazılımlarda bazı şartlar sunuluyor tabii. Örneğin teknik desteği bulunmuyor. OEM lisanslı yazılımlar sistem olarak lisanslandığı için sadece tek bilgisayarda kullanılır. Tek seferlik bir lisanstır ve size uzun süre ait değildir. Bu da maliyet konusunda ucuzluk yaratsa da uzun vadede sorun çıkarabilir. Her seferinde yeni bir ürün almanız gerekecektir bu yüzden. En azından yazılım konusunda.

Oem ürünler muadil ürün müdür gibi sorular sorulabiliyor. Genellikle OEM ürünleri muadillerle karıştırıyor pek çok kişi. Muadil ürünlerin tam zıddıdır diyebiliriz hatta. Oem etiketi ürünün orijinal olduğunu temsil eder. Örneğin A markalı aracınızın termostat arızası olduğunu ve aracınız imalatında kullanılan termostatın B firmasına ait olduğunu varsayalım. Fakat piyasada C,D,E gibi firmaların çok daha ucuza ürettikleri uyumlu ancak orijinal olmayan termostatlarda mevcut olsun. Siz ihtiyacınız olan termostatı B firmasından alırsanız OEM ürün alıyor, C,D,E gibi diğer firmalardan temin ediyorsanız ise muadil ürün alıyorsunuz demektir. Genellikle muadil ürünler çok daha uygun fiyatlara bulunabilse dahi kalite açısından yetersiz kalıyor. Bu konuda net seçenekler bu şekilde karşınıza çıkabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu