Mobil

Artık Kullanılmayan Android Uygulamaları Sizi Takip Etmeyecek!

Google tarafından yapılan yeni çalışmaya göre artık kullanılmayan Android uygulamaları sizi takip etmeyecek! Hemen kurtulmaya başlayacaksınız. Bu yüzden de veri konusunda sıfırlama yapılabilecek. Tüm Android sürümleri için geçerli olan bu seçenek sayesinde 3 ay içinde kullanılmayan uygulamalar kendini pasif moda alacak ve hemen kullanımı ile ilgili bilgiler engellenmiş olacak.

Akıllı cihazlarda bulunabilen bir özellik olarak, uygulama konusunda da beklentiler benzersiz olabiliyor. Akıllı cihazlarımızda yer edinen bir uygulama ile ilgili olarak arka planda adımlarımız sayılabilir iken uygulama şarj tüketmeye devam ediyor mesela. Bu tarz durumların çözümü için kendinize göre bir detay yaratabileceksiniz. Bazı uygulamalar arka planda adımlarınızı sayarken, bazılarıysa konumunuzu takip etmeye devam ediyor. Bu durum, bu uygulamalardan birini uzun bir süre kullanmamanıza rağmen telefonunuzdan silmediğiniz sürece devam ediyor. Fakat Google, en sonunda buna engel olacak bir önlemle çıkıyor.

Fakat Google, en sonunda buna engel olacak bir önlemle çıkageldi. Cihazı korumayı amaçlayan Google Play Protect uygulaması, Google’ın söz verdiği gibi 2022’nin birinci çeyreğinde uzun süre kullanılmayan uygulamalar verilen izinleri sıfırlayan özelliğe kavuştu. Uygulama, herhangi bir uygulamayı 3 ay boyunca hiç kullanmamanız durumunda verilen izinleri tamamen sıfırlayacak.

Tüm Android sürümleri için kullanılabilir

android uygulamaları
android uygulamaları

Uygulama Google sürümlerinin hemen hemen hepsinde rahatlıkla çalışıyor. Bu yüzden de kesinlikle tercih edilmesi gereken türden bir uygulama diyebiliriz. Otomatik izleme özelliği ile ön planda yer alan uygulama, kendine has bir dilde çözümleri dile getiriyor. Android 6.0 ve daha düşük işletim sistemli telefonlar için yeniden yayınlanan bu özellik için özellikle güncel bir şekilde ilerliyor diyebiliriz.

Bu özellik nasıl kullanılıyor?

android uygulamaları
android uygulamaları

Söz konusu özelliği kullanmak için yapmanız gerekenler şu şekilde sıralanıyor:

  • Öncelikle google Play Store bölümünü açın
  • Sağ üstteki profil resminize tıklayın.
  • ‘Play Protect’ seçeneğine basın.
  • Sağ üstteki ayarlar simgesine tıklayın.
  • ‘Kullanılmayan uygulamaların izinleri’ seçeneğine basın.

 

İşlemleri bu şekilde toparlayabilirsiniz. Bu süreçleri kendine getirmeniz için bir süre daha beklemeniz gerekebilir. Çünkü henüz her cihazda yok bu özellik ve yakında hepsine gelecek gibi görünüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu